پایه رولیک
در دستگاه های نوار نقاله، برای ثابت نگه داشتن رولیک و به عنوان یک نگه دارنده برای حمل بار، از پایه ی رولیک استفاده میکنند. در طراحی پایه رولیک ، نوع مواد حمل شونده و میزان آن، قطر و عرض، سطح مقطع نوار نقاله و شرایط محیطی بررسی میشود که میتوان بر اساس این فاکتورها پایه رولیک مورنظر را انتخاب کنیم . برای مثال در پایه رولیک ها جهت نصب رولیک به صورت یک تکه ، دوتکه و یا پایه رولیک سه تکه تقسیم بندی میشوند. زاویه نصب رولیک ها به پارامترهای زیادی از جمله سرعت انتقال ، نوع مواد و شیب بستگی دارد. به پایه رولیک ؛ آیدلر ( idler ) نیز گفته میشود.
رولیک
رولیک ها از مهمترین قسمت ها و اجزای تشکیل دهنده ی تسمه نقاله میباشند و دارای اندازه و قطر های متفاوت که بستگی به نوع نوار نقاله دارد میباشد . از انواع رولیک ها میتوان به رولیک رفت ، رولیک برگشت و رویلیک ضربه گیر اشاره کرد.
محل قرار گیری پایه رولیک
رولیک ها در زیر تنه ی دستگاه نوار نقاله قرار دارند که با روشن شدن دستگاه ، تسمه نوار نقاله را به حرکت در می آورند . پایه های رولیک نیز به نوار نقاله متصل شده و به عنوان تکیه گاه رولیک ها در زیر تسمه قرار دارد. پایه رولیک هایی که زیر فیدر و قسمت ورودی خطوط نوار نقاله نصب میشوند میبایست از استهکام بیشتری بر خوردار بوده تا ضربه ناشی از فرود مواد را تحمل نمایند.
در مورد استکر تلسکوپی بیشتر بدانید.
انواع پایه رولیک
از مهمترین انواع پایه رولیک ها میتوان به تقسیم بندی آنها از نظر تعداد رولیک قابل نصب بر روی آنها اشاره کرد. که از 1 تا 4 یا 5 رولیک را شامل میشود. جنس بدنه آنها معمولا از فولاد بوده و از مقاطع مختلفی از جمله ناودانی ، نبشی فولادی و یا تسمه های فلزی ساخته میشوند.
پایه رولیک ایستاده
این پایه ها در خطوط سبک و نرمال کهدارای مواد ریز میباشد ، استفاده میشود. این پایه ها به علت محدودیتی قطری که در محل اتصال با رولیک دارند ، فقط با رولیک های شفت 15 میلی متر قابل اجرا هستند
پایه رولیک معلق
دارای انعطاف پذیری بیشتر و عملکرد مناسب تری با نوع حرکت نقاله میباشد . از این پایه ، درخط هایی که بار عمودی بیشتری را متحمل هستند و خط هایی که مواد سنگین تر و درشت تری دارند استفاده میکنند. این پایه ها در قسمت تحمل بار و ریزش مواد عملکرد بهتری دارند و باعث افزایش سرعت حرکت نوار نقاله نیز میشوند . از مزایای این پایه ی رولیک ، میتوان به نصب و نگهداری و تعمیرات آسان اشاره کرد.
پایه رولیک رفت
پایه ترین نوع رولیک در نوار نقاله ی صنعتی است که به عنوان تکیه گاه در رولیک رفت و خط نوار نقاله در حمل و بارگیری مواد به کاربرده میشود .
در مورد نوار نقاله فله بر بیشتر بدانید.
پایه رولیک برگشت
به عنوان تکیه گاه در رولیک برگشت و تسمه نقاله به کار برده میشود.
پایه رولیک خودتنظیم
به عنوان تکیه گاه و تنظیم کننده ی رولیک های رفت و برگشت در نوار نقاله به کار برده میشود .استفاده ی بیشتر ازین پایه ، در قسمت هایی است که نوار نقاله ها سخت تر کار میکنند که این امر باعث ریزش مواد و منحرف شدن حرکت تسمه ی نقاله میشود که این نوع از پایه ها ، حرکت عرضی نوار را متوقف کرده و نوار را در مرکز پایه به حرکت وا میدارد.
شرکت فنی مهندسی پارس امتیاز (ساخت24) با داشتن متخصصین مجرب در زمینه ساخت انواع پایه رولیک آماده ارائه خدمات طراحی و ساخت انواع پایه رولیک و ایدلر به صنعتگران عزیز میباشد. با ما در ارتباط باشید.